www.mustafagulsen.com - Forum Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası >MEVZUAT FORUMU >SGK ve VERGi MEVZUATI
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar  Forumu Ara
Site Anasayfası Site Anasayfası  
Ücretsiz Programlar Ücretsiz Programlar  
  SSS SSS  Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İŞKUR İŞGÜCÜ ÇİZELGESİ VERMEMENİN CEZASI??

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Hülya_35 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 95
  Alıntı Hülya_35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İŞKUR İŞGÜCÜ ÇİZELGESİ VERMEMENİN CEZASI??
    Gönderim Zamanı: 30-Mart-2007 Saat 11:24

İşkur'a işgücü çizelgesinin vermemenin cezai yaptırmı nedir? 2007/Şubat ayında 13 işçi ile işe başlayan işyerinin işgücü çizelgesini dün verdim. Cezalı olacağını söylediler. Bugün İşkur'la görüştüm. Ayın 10'nuna kadar verilmesi gerektiğini (forumda okudum bazı yerlerde ayın 7'si bazı yerlerde 10'nu,bazı yerlerde de ay sonu diyor), zamanında vermediğimiz için 250YTL. maddi, 1 hafta'da hapis cezası olacağını söylediler:( Bu durumda yapabileceğim bir şey var mı diye sordum. Dua edin de bu yoğunlukta evrağınız arada kaynasın dediler!!! Böyle bir durumla karşılaşanlar var mı? Para neyse de hapis cezası, kötü!!

Yukarı Dön
tarkan1138 Açılır Kutu Gör
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Simge

Gönderilenler: 1906
  Alıntı tarkan1138 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03-Nisan-2007 Saat 15:37
bu konuda bilgisi olan varmı ?
tarkan1138
Yukarı Dön
hasanvolkan Açılır Kutu Gör
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Simge

Gönderilenler: 3195
  Alıntı hasanvolkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03-Nisan-2007 Saat 15:43
Biz hiç vermiyoruz vereni de duymadım bu bahsettiğiniz işgücü çizelgelerini. Şu ana kadar vermeyenlere herhangi bir ceza uygulandığını da duymadım.

Bence hiçbir şey olmaz sıkmayın canınızı.

Saygılar.
<<HaYaT>> Umudum Kendimde...

http://muhasebeselhavadisler.blogspot.com
Yukarı Dön
tarkan1138 Açılır Kutu Gör
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Simge

Gönderilenler: 1906
  Alıntı tarkan1138 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03-Nisan-2007 Saat 15:45
İYİDE ÇALISAN SAYISI 30  UGECIYOR
tarkan1138
Yukarı Dön
hasanvolkan Açılır Kutu Gör
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Simge

Gönderilenler: 3195
  Alıntı hasanvolkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03-Nisan-2007 Saat 16:03
100'den fazla sigortalısı olan mükellefler içinde verildiğini görmediğim oldu.

Biz bu çizelgeleri vermediğimiz için herhangi bir cezayla da karşılaşmadık.

Tabii ki işin doğrusunu yapmak en güzeli. Ama baktık ki bişey olmuyo bizde hiç üstüne gitmedik senin anlayacağın.

Siz yine de işkur'la görüşüp işin doğrusunu yapın tabii ki. Ben yukarıda bişey olur mu diyen arkadaşın içinin rahat olması için yazmıştım bunu.

İnşallah bizim kadar şanslı olur kendileri de bişey çıkmaz.

İyi çalışmalar.
<<HaYaT>> Umudum Kendimde...

http://muhasebeselhavadisler.blogspot.com
Yukarı Dön
G.Süleyman Vatan Açılır Kutu Gör
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Gönderilenler: 1311
  Alıntı G.Süleyman Vatan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03-Nisan-2007 Saat 16:48

Bilgi verme ve gizlilik

Madde 21. - Kurum tarafından kamu ve özel kesim işyerlerinden iş ve işgücü konularında bilgi istenildiğinde, belirtilen süre içinde bilgi verilmesi zorunludur. İşverenlerden toplanan bilgiler, Kurum hizmetlerinden başka amaçla kullanılamaz. Bu Maddeye aykırı davrananlar hakkında 765 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanır.
Kendi düşüncem şu; işkur önce yazılı olarak bilgi istiyor fakat olmadı şifahi olarak arayıp 1.000 YTL ye varan cezalardan bahsediyor. Yetkileri olabilir ama sistemli değiller
baki kalan bu kubbede hoş bir sada imiş
Yukarı Dön
Hüseyin KAYA Açılır Kutu Gör
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Simge

Gönderilenler: 1721
  Alıntı Hüseyin KAYA Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03-Nisan-2007 Saat 16:57
Bölgemizdeki İş-Kur sigortalı çalıştıran işyerlelerin hepsine yazı göndererek 10 ve fazla işçi çalıştırmanız halinde aylık iş gücü çizelgesi göndermeniz gerekmektedir şeklinde bildirimde bulundu.

10 ve daha fazla işçi çalıştıran işyerlerininin her ayın ilk hafta aylık iş gücü çizelgesini veriyoruz.

Bölgenizdeki iş kur ile görüşmenizi tavsiye ederim. Herhangi bir ceza ile muhatap olmamanız için.
Saygılarımla,
Hüseyin KAYA
S.M.M.M.
Yukarı Dön
Hülya_35 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 95
  Alıntı Hülya_35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03-Nisan-2007 Saat 17:51

Cevap veren bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Beklemekten başka yapılacak bir şey yok gibi görünüyor. Bakalım, ceza gelirse, miktarı konusunda bilgi veririm sizlere. Dilerim gerek kalmaz buna..

Yukarı Dön
kayserilimehmet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 43
  Alıntı kayserilimehmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03-Nisan-2007 Saat 18:06
İşgücü çizelgesinin verilme süresi her ayın 15'inden, her ayı 7.gününe indirildi. Ve verilmediği taktirde, ssk lı çalışan her işçi için 50,00 ytl ceza kesiliyor...
Yukarı Dön
yavci Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 22
  Alıntı yavci Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03-Nisan-2007 Saat 18:26
Maalesef Ayın ilk 5 günü içinde verilecek.Daha önce müteakip aydı.Ş,imdi ise müteakip ayın 5 diye değiştirdiler.Garip bir ülkeyiz.Yöneteninin işi güçü ceza kesmek.Ellerinde keskin bir kılıç kapıda bekliyorlar.Düşünkü İnşaat sektöründe veya müteahhitlik sektöründe işçi çalıştırıyorsunuz.Her ay 100 kişi işe giriyor 50 işçi çıkıyor.Zaten ülkede bu tip yövmiyeli işlerde müthiş bir sirkülasyon var.İşkur maalesef bu yükü getirdi.Çalıştıranda biz yöneticilerde çok muzdaribiz.Bu tip bildirimler aşgari müteakip ayın 15 olmalı.Ek 1 Ek 2 gibi.Bu sistemin değişmesi için yetkilileri uyarmak lazım.

İyi akşamlar
Y.Avcı
Yukarı Dön
Hüseyin KAYA Açılır Kutu Gör
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Simge

Gönderilenler: 1721
  Alıntı Hüseyin KAYA Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04-Nisan-2007 Saat 09:22

SSK ve İŞKUR Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı.

Biz çıkış sebeplerinin hepsini zaten internet ortamından veriyoruz.
İŞKUR hala SSK nın veri tabanından bu bilgileri almazda, işyerlerinden ayriyeten isterler onu anlamıyoruz.

Sözde beyannameler internet ortamından verilince bir çok tasarruf yapılacak, bir çok ağaçta kesilmemiş olacaktı.

Bu şekilde yaparak ta tasarruf sağlanır işgücü kaybıda önlenir.

Düzenleyen kaya - 04-Nisan-2007 Saat 09:22
Saygılarımla,
Hüseyin KAYA
S.M.M.M.
Yukarı Dön
fatihylm Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 0
  Alıntı fatihylm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04-Nisan-2007 Saat 10:30
İŞKUR VE İŞGÜCÜ ÇİZELGESİ BELİRSİZLİĞİ BİZİM İÇİNDE GEÇERLİ
BEN HER AYIN 15 İ NE KADAR ÇİZELGELERİMİ VERİYORUM VE BİRYILDIR BU KONUDA AYIN 10 NA KADAR VERMELİSİNİZ DİYEN OLMADI Bİ GEÇEN AY MEMURUN BİRİ TAVSİYE DE BULUNDU AYIN 10 NA KADAR YETİŞTİRİR SENİZ SİZİN İÇİN DAHA İYİ OLUR ŞEKLİNDE O DA CEZAİ UYGULAMANIN OLDUĞU KONUSUNDA Bİ AÇIKLAMA YAPMADI. ANLADIĞIMA GÖRE HER İLİN İŞKUR UYGULAMASI FARKLI AMA BİLDİGİM KADARIYLA CEZA UYGULAMASINA HENÜZ GİTMİYORLAR UMARIM İÇİNİZ RAHATLAMIŞTIR. İŞLERİNİZDE KOLAYLIKLAR DİLERİM   FATİH YLM

bay_gitar38@hotmail
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Yeni Sayfa 2