www.mustafagulsen.com - Forum Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası >MEVZUAT FORUMU >SGK ve VERGi MEVZUATI
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar  Forumu Ara
Site Anasayfası Site Anasayfası  
Ücretsiz Programlar Ücretsiz Programlar  
  SSS SSS  Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

TASFİYELERDE KESİN MİZAN BİLDİRİMİ BUGÜN SON!(MU?)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ferhat Sertel Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Gönderilenler: 4658
  Alıntı Ferhat Sertel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: TASFİYELERDE KESİN MİZAN BİLDİRİMİ BUGÜN SON!(MU?)
    Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2011 Saat 14:45

19 Ocak 2011 ÇARŞAMBA

Resmî Gazete

Sayı : 27820

TEBLİĞ

Maliye Bakanlığından :

VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ

(SIRA NO: 403)

5. Bildirimin Dönemi ve Verilme Zamanı:

5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu9 hükümlerine göre tasfiyeye girmiş kurumların her bağımsız tasfiye dönemine ait kesin mizan bildirimleri, bu kurumların tasfiye memurlarınca tasfiye beyannamesinin verilme süresi içinde verilecektir.

Mükellefiyetin sona ermesi halinde bildirimler, mükellefin en son bağlı bulunduğu vergi dairesine kanunlarında yazılı beyanname verme süresi içinde verilecektir.

Çok önemli bir uyarı....!

Yukarıdaki tebliğe göre; 19/12/2010 günü tasfiye sonu tescili yapılan şirketlerin kesin mizan verme süresi bugün son.

Ayrıca;

2010 yılında tasfiye girip de tasfiyeye giriş kurumlar beyannamesi verme süresi 25/01/2011 günü   son olanlar yine kesin mizanlarını 25/01/2011 gününe kadar vermek zorunda.

Ama tüm bunlardan önemlisi, SİSTEM AÇIK DEĞİL NASIL VERECEKLER...!

Saygılarımla,

Düzenleyen Ferhat Sertel - 19-Ocak-2011 Saat 18:28
Ferhat Sertel
Smmm

***Büyük adamların hataları güneş tutulmasına benzer, herkes görür.***

Yukarı Dön
spartaküs Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 86
  Alıntı spartaküs Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2011 Saat 15:06
Orjinalini yazan: Ferhat Sertel

Tebliği detaylı okumadıysam affınıza sığınarak AKLIMA TAKILAN bir konuyu sizlerin görüşüne açmak istiyorum.

19/12/2010 TARİHİNDE  TASFİYE KAPANIŞI TESCİL EDİLMİŞ OLANLAR İÇİN KESİN MİZAN VERME SÜRESİ BUGÜN SON.........! PEKİ BUNLAR KESİN MİZANLARINI HENÜZ AÇILMAMIŞ SİSTEMDEN NASIL VERECEKLER....?

Örnek:
31/12/2010 da tasfiye sonu tescili yapılmış şirket için Kurumlar Beyannamesi verme süresi 31/01/2011. Bu firma için, bu tarihe kadar  kurumlar vergisi beyannamesi verilmiş olsa bile, tebliğe göre KESİN MİZAN bildirimi için süre henüz bitmiş değil.....! 31/01/2011 e kadar bu sistem açılmaz ise bu firmalar ceza ile karşı karşıya mı kalacaklar?

Yorumlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla,

Sayın Ferhat Sertel öncelikle bu tamamen kendi yorumumdur. 31/01/2011'e kadar sistem acılmaz ise bilanco dipnotlarına kopyala yapıstır yontemi ile kesin mizanı yapıstırırdım. beyannamenin cıktısını da bir dilekce ekinde "sistemin acılmadıgı gerekcesini gostererek bilanco dipnotlarına eklendiğini" gosterir bir dilekceyi yazar vergi dairesine gonderirdim.
suan aklıma en iyi fikir/yorum bu geldi.

saygılarımla.
Yukarı Dön
Moderatör
Moderatör

Alıntı Ferhat Sertel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2011 Saat 15:29
Örnek:
31/12/2010 da tasfiye sonu tescilini yaptırmış olanlar için kurumlar vergisi beyannamesi verme süresi 31/01/2011 de son buluyor. Bunlar tasfiye sonu kurumlar beyannamesini vermiş olsalar bile kesin verme yükümlülükleri devam ediyor. Tabi sistem açılırsa..........!

Saygılarımla,
Ferhat Sertel
Smmm

Yukarı Dön
Moderatör
Moderatör

Alıntı Ferhat Sertel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2011 Saat 15:33
Teşekkür ederim üstadım. Elbette yorumunuzda isabet var.
Ancak bu tebliğde belirtilen elden verilemeyeceği hükmüne aykırı olmakla birlikte, burada idarenin kusuru olması (henüz sistemin açılmaması)nedeniyle de ceza ile karşılaşmayacaktır diye düşünüyorum.

O halde siz de benim gibi düşünüp;
Tasfiye sonu tescili olup da tasfiye sonu kurumlar beyannamesi verme süresi bitmemiş (verilmiş olsa bile) olan şirketler ile, tasfiyeye giriş yapmış ancak tasfiyeye giriş kurumlar beyanname verme süresi bitmemiş (verilmiş olsa bile) olan şirketlerin bu bildirime takıldığını onaylıyorsunuz.

Saygılarımla,

Düzenleyen Ferhat Sertel - 19-Ocak-2011 Saat 15:33
Ferhat Sertel
Smmm

Yukarı Dön
YELİZ CEYHUN Açılır Kutu Gör
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Gönderilenler: 2484
  Alıntı YELİZ CEYHUN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2011 Saat 16:26
o zaman yıl içinde kapanan firmalar içinde 31/01/2011 tarihi sonmu , bilançoya tabi şahıs işletmesi vardı yıl içinde kapanmıştır , ama nasıl verilcek gelir vergisinin ekinde diyor biz gelir vergisini mart ayında vercez
Yukarı Dön
Moderatör
Moderatör

Alıntı Ferhat Sertel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2011 Saat 16:34
Orjinalini yazan: YELİZ CEYHUN

o zaman yıl içinde kapanan firmalar içinde 31/01/2011 tarihi sonmu , bilançoya tabi şahıs işletmesi vardı yıl içinde kapanmıştır , ama nasıl verilcek gelir vergisinin ekinde diyor biz gelir vergisini mart ayında vercez

Mükellefiyetin sona ermesi halinde bildirimler, mükellefin en son bağlı bulunduğu vergi dairesine kanunlarında yazılı beyanname verme süresi içinde verilecektir. (Yani martta)

Saygılarımla,

Ferhat Sertel
Smmm

Yukarı Dön
Moderatör
Moderatör

Alıntı Ferhat Sertel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2011 Saat 16:42
Orjinalini yazan: YELİZ CEYHUN

Sanırım bir yanlışlık var.
Benim tebliğden anladığım; Kesin mizan bildirimleri beyanname ile birlikte yapılmayacak. Zira gelir veya kurumlar ekinde diye bir tabir yok.
Zaten maliye bunu beyanname ekine koyarsa o zaman ba bs deki cezayı kesemez ve düzeltmelerde ceza uygulayamaz. Beyanname düzeltmeye gireceği için.
O yüzden bu ba bs gibi bağımsız bir bildirimdir ancak gelir ve kurumlar döneminde (istisnalar dışında) verilecektir. Yoksa ekinde değil.

O yüzden sizin 31/12/2010 da kapatan şahıs için beyanname verme dönemi mart olduğundan martta bildirimde bulunacaksınız.

Saygılarımla,
Ferhat Sertel
Smmm

Yukarı Dön
Hüseyin URAY Açılır Kutu Gör
Admin
Admin

Gönderilenler: 14100
  Alıntı Hüseyin URAY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2011 Saat 17:09
Aynı durum birleşen ve bölünen şirketler içinde geçerlidir.

"Birleşme halinde, münfesih kurum veya kurumlara ait bildirimler bu kurumların fesih oldukları tarihteki kanuni temsilcileri tarafından birleşme beyannamesinin verilme süresi içinde verilir."

"Devir halinde ise, münfesih kurumun o dönemdeki faaliyetlerine ilişkin bildirimler, münfesih kurumun unvanı ve vergi kimlik numarası yazılmak suretiyle devir alan kurum tarafından münfesih kurumun son bağlı olduğu vergi dairesine devir beyannamesini verme süresi içinde verilecektir."

Hüseyin URAY
www.mustafagulsen.com
Yukarı Dön
MM ASLI Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Gönderilenler: 3126
  Alıntı MM ASLI Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2011 Saat 17:16
Ben 19 .12.2010 da tasfiye sonunu tescil ettirdiğim şirkete ait tüm bildirimlerimi yaptım Kurumlar vergisi beyanımıda yaptım , ben mizanı nasıl beyan edeceğim vergi dairesine .Kafayı yememek işten değil
Adam olmak CİNSİYET meselesi değil ŞAHSİYET meselesidir.
Yukarı Dön
Moderatör
Moderatör

Alıntı Ferhat Sertel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2011 Saat 17:22
Orjinalini yazan: MM ASLI

Ben 19 .12.2010 da tasfiye sonunu tescil ettirdiğim şirkete ait tüm bildirimlerimi yaptım Kurumlar vergisi beyanımıda yaptım , ben mizanı nasıl beyan edeceğim vergi dairesine .Kafayı yememek işten değil

Mizanı çıkarıp, elden verilme gerekçesine de VUK 403 gereği sistem açılmadığından elden verilmektedir diye dilekçe ekinde İADELi TAAHHÜTLÜ POSTALAYIN bence..

Saygılarımla,
Ferhat Sertel
Smmm

Yukarı Dön
aga_torunu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 493
  Alıntı aga_torunu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2011 Saat 19:15
imkansız birşeyi de idare niye yapmadın diye bi uslup kullanacağını sanmıyorum. Saygıyla
| | | | | | | >>>>****!!!!K.U.E.R.D.!!!****<<<< _ | | | | | | |
Yukarı Dön
Yasin AVCI Açılır Kutu Gör
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Gönderilenler: 619
  Alıntı Yasin AVCI Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19-Ocak-2011 Saat 20:39
idarenin kum torbası olduk, şamar oğlanı olduk yeteerrrrr artık durdurun dünyayı inecek var.
Düşmanlarımıza tek bir borcumuz var: onlara karşı adil olmak'' Bilge Kral - Aliya İzzetbegoviç
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Yeni Sayfa 2