![]() |
BA BS CEZALARI DAVASI |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
YALÇIN ÖNDER
Vergi Cezaları Forumu Yetkilisi (Y.Ö.)
|
Alıntı Cevapla
Konu: BA BS CEZALARI DAVASIGönderim Zamanı: 08-Ocak-2010 Saat 18:38 |
|
Sayın OK,
01. Öncelikle örnek dava dilekçelerini artık kullanmamanızı öneririm. Çünkü, Dava konusu VUK'nun mük. 355/1. Anayasa Mahkemesinde olduğundan ve 5904 sayılı Kanunun 22. maddesi ile değişiklikler yapıldığından yetersiz kalmaktadır. Bunlardan da yararlanarak, Anayasaya aykılık iddialarını da barındıran, her somut olayın kendisine özgü, yeni dava dilekçelerinin hazırlanması gerektiğini öneririm.
02. Davalı idarenin savunmasındaki iddiaları çürütebilecek güçte, savunmaya cevap dilekçelerinin, savunma tarihinden itibaren 30 gün içinde, mahkemeye sunmanızı öneririm.
03. Davalı idarenin savunmasına cevap veridikten sonra, diare, cevabınıza 30 gün içinde cevap verdikten sonra dosya tekemmül etmiş sayılır.
04. Tekemmül etmiş dosyalar, sırasına göre karara çıkarılır.
05. Kararın kimin lehine sonuçlanacağına, dosyadaki bilgi ve belgelere göre hakim karar verecektir.
06. Kararın tebliğinden itibaren 30 gün içinde tarafların (tek hakimli kararlarda) itiraz hakkı vardır.
Süre mahkemelerdeki dava dosya sayısının çokluğuna bağlı olarak değişebilmektedir. (Yaklaşık 1 -1,5 yıl vergi mahkemesi, 6 ay ile 12 ay arası da Bölge İdare Mahkemesinden sonuçlanabilmektedir.
Düzenleyen Mustafa Gülşen - 08-Ocak-2010 Saat 23:06 |
|
![]() |
|
YALÇIN ÖNDER
Vergi Cezaları Forumu Yetkilisi (Y.Ö.)
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 28-Temmuz-2010 Saat 18:08 |
|
İl :denizli
Mesaj :30 adet mükellefimin nisan ayı bs ba bildirimlerini onay bekliyor konumunda unuttum yani bs ve ba ları süresinde vermemiş oldum. . sonra 10 gün içinde onayladım şimdi firmalara 77-mük. 355/1-1 213 e göre 1.000 TL 3074 öz uslz. cezası geldi. Vergi Mahkemesine gidip gitmeme konusunda kararsızım. ÖNERİLERİNİZİ EN BEKLİYORUM. Teşekkür ederim. ////////////// 10 günlük süre yalnızca DÜZELTME Ba Bs ler içindir.
Sizinkisi süresinde vermemektir.
Denizli Bölge İdareden son çıkan kararlara bakmak gerekiyor. Danıştaydan bu yılın sonuna kadar olumlu emsal kararlar çıkabileceğini düşünüyorum.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |