www.mustafagulsen.com - Forum Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası >MEVZUAT FORUMU >GEÇ BEYAN VE BSBA FORM CEZALARINA BİR GİRİŞİM >Vergi Cezaları Soruları - Forum Yetkilisi: SMMM Yalçın Önder
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar  Forumu Ara
Site Anasayfası Site Anasayfası  
Ücretsiz Programlar Ücretsiz Programlar  
  SSS SSS  Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

BA BS CEZALARI DAVASI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
YALÇIN ÖNDER Açılır Kutu Gör
Vergi Cezaları Forumu Yetkilisi (Y.Ö.)
Simge

Gönderilenler: 1256
  Alıntı YALÇIN ÖNDER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: BA BS CEZALARI DAVASI
    Gönderim Zamanı: 08-Ocak-2010 Saat 18:38
Sayın OK,

01. Öncelikle örnek dava dilekçelerini artık kullanmamanızı öneririm. Çünkü, Dava konusu VUK'nun mük. 355/1. Anayasa Mahkemesinde olduğundan ve 5904 sayılı Kanunun 22. maddesi ile değişiklikler yapıldığından yetersiz kalmaktadır.  Bunlardan da yararlanarak, Anayasaya aykılık iddialarını da barındıran, her somut olayın kendisine özgü, yeni dava dilekçelerinin hazırlanması gerektiğini öneririm.

02. Davalı idarenin savunmasındaki iddiaları çürütebilecek güçte, savunmaya cevap dilekçelerinin, savunma tarihinden itibaren 30 gün içinde, mahkemeye sunmanızı öneririm.

03. Davalı idarenin savunmasına cevap veridikten sonra, diare, cevabınıza 30 gün içinde cevap verdikten sonra dosya tekemmül etmiş sayılır.

04. Tekemmül etmiş dosyalar, sırasına göre karara çıkarılır.

05. Kararın kimin lehine sonuçlanacağına, dosyadaki bilgi ve belgelere göre hakim karar verecektir.

06. Kararın tebliğinden itibaren 30 gün içinde tarafların (tek hakimli kararlarda) itiraz hakkı vardır.

Süre mahkemelerdeki dava dosya sayısının çokluğuna bağlı olarak değişebilmektedir. (Yaklaşık 1 -1,5 yıl vergi mahkemesi, 6 ay ile 12 ay arası da Bölge İdare Mahkemesinden sonuçlanabilmektedir.

----- Original Message -----
Sent: Friday, January 08, 2010 11:23 AM
Subject: VERGİ CEZALARI FORUMUNDAN

İl :Antalya
Mesaj :Sayın Yalçın iyi çalışmalar. Sorum 2008 yılından beri defterini tuttuğum bir mükellefimin benden önceki muhasebcisi 2007 yılına ait BA BS formunu göndermemiş ve bu yüzden 2009 yılı içerisinde 1490 tl ceza gelmiştir. Buna karşılık bizde çoğu forumdada örnekleri bulunan savunma dilekçesi ile savunmada bulunup verdi dairesine dava açtık. Vergi daireside matbu kendi savunmalarını yapmışlar. Sanırım bu sorun genel bir sorun. Sizce bu dava ne zaman sonuçlanır ve kim kazanır.

Düzenleyen Mustafa Gülşen - 08-Ocak-2010 Saat 23:06
Yukarı Dön
YALÇIN ÖNDER Açılır Kutu Gör
Simge

Gönderilenler: 1256
  Alıntı YALÇIN ÖNDER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28-Temmuz-2010 Saat 18:08
İl :denizli
Mesaj :30 adet mükellefimin nisan ayı bs ba bildirimlerini onay bekliyor konumunda unuttum yani bs ve ba ları süresinde vermemiş oldum. . sonra 10 gün içinde onayladım şimdi firmalara 77-mük. 355/1-1 213 e göre 1.000 TL 3074 öz uslz. cezası geldi. Vergi Mahkemesine gidip gitmeme konusunda kararsızım. ÖNERİLERİNİZİ EN BEKLİYORUM. Teşekkür ederim.
//////////////
10 günlük süre yalnızca DÜZELTME Ba Bs ler içindir.
Sizinkisi süresinde vermemektir.

Denizli Bölge İdareden son çıkan kararlara bakmak gerekiyor. Danıştaydan bu yılın sonuna kadar olumlu emsal kararlar çıkabileceğini düşünüyorum.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör