![]() |
MESLEKİ UYUM EĞİTİMİ SM DEN SMMM YE GEÇİŞ YÖNERGE |
Yanıt Yaz
|
Sayfa <1234 13> |
| Yazar | |
accountant09
Yeni Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13-Ağustos-2009 Saat 17:47 |
|
siz yokken onlar vardı... kabacası siz kısa pantalonla gezerken onlar bu meleği icra ediyordu. Mektep bitirip baban - deden yaşındaki adamların ekmeğine mi göz diktiniz. ayıp valla. SMMM oluyolar diye ahkam kesmeyin.. ekmeklerindenmi olsunlar.. vicdansızlık yapmayın. Hatta kazanılmış haktır deyip en yakın mevki neyse onu otomatik vermeliler. İyi muhasebeci kötü muhasebeciyi mükellef ve daire takdir ediyor zaten. Aynası iştir kişinin.
|
|
![]() |
|
İsmail TOPTAN
Müdavim Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13-Ağustos-2009 Saat 17:51 |
|
HOPPALAAAA YİNE ESKİ TAS ESKİ HAMAM DESENİZE
YA ARKADAŞLAR YARIN GEÇİCİ VERİGİNİN SON GÜNÜ BİRAZ SESİZLİK ÇALIŞIYORUZ BURDA İLLA MAHSUN NUN PARÇASINI SÖYLİYİM HEPİMİZ KARDEŞİZZZ :)
|
|
![]() |
|
hasan er
Müdavim Üye
Kayıt Tarihi: 02-Ağustos-2006 Konum: Balıkesir Gönderilenler: 1923
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13-Ağustos-2009 Saat 18:09 |
|
Arkadaşlar silahları lütfen kuma gömünüz.Bu meslek derin bir kuyudur her gün yeni birşeyler öğreniriz önemli olan bilgiyi kullanmak gelire döndürmektir.S.M müracaat etmişse kabiliyeti varsa kurslara devam ederse kaazanabilirse smmm olur 1989 da bir gecede haklar kaybedilmiştir.Başta tasarı yazan ve denetleyendi smmm ler yok iken bu ülkenin vergilerini sm ler tahakkuk ettirdi.l989 daki hükümet avrupa birliği müktesabatı için bu ilkede ünvanlı meslek mensupları lazım daha sonra düzeltiriz diye acilen çıkarıldı yani bize kıyak için değil avrupa şartları için yapıldı 50 yılda yapılmayan bir yıldan kısa zamanda yapıldı o günkü hükümet pratikti .Ancak bizde genelde sosyal demokratlar görev aldı hiç sosyal demokrat hükümet gelemediği için bizimkilerin yasa çıkartması imkansız oldu işimizi görmediler hala
aynı.Bu sondeğişikliklik Bursa milletvekili Sedat Kızılcıklı ve arkadaşlarının çalışmasıdır sadece Yahya başkan emekli olsun kendi adamları smmm odalarında görev alabilsin diye delege sistemini bile değiştirdiler diye yasa değiştiridi sm lere verilen bonustur maskedir açıkça belli olmasın diye yapıldı maalesef bugünkü yönetimin böyle çalışmaları var açık oynamıyorlar.S.m
smmm olsa ne değişecek kapasitesi kabiliyeti ne kadarsa o kadar iş alacak mevcut smmm arkadaşlar başarılı iseler zaten yürür giderler ekmeklerini alacak halimiz yok.Elle yapılan bir iş tüm ilçenini işi sana gelse ne olur yazamadıktan sağlığın bozulduktan sonra neye yarar.
Bu mesleğin önü açık imalat ve ticaret olduğu sürece bize ihtiyaç var pasta büyük önemli olan belli branşlarda ihtisaslaşıp temiz iş çıkarmaktır bizim hatamızdan ceza yiyen mükellef
oluşturmamaktır.Marmara iktisat mezunu bir genç müfettişlik sınavına girecekti bana net kar nasıl hesaplanır diye soruyordu sınav sorusu olarak çıkabilirmiş yani arkadaşlar okullarda %100 meslek öğretilmiyor sadece anahtar veriliyor araştırıp o anahtarı gelire çevirmek mezunun kabiliyetine bağlı.Bu konuyu burada kapatıyorum lütfen kimse yazmasın birbirimizi
üzmeyelim karar veren siyasi irade biz sadece uyarız yine sm lerin hatırına değil basel krıterlerinde meslek mensubu sayısı gelişmişlik ölçüsüolduğu için siyasi irade bu şekilde çözüm buldu 1989 da eşittik bir gecede kaybettik.Meslekte 34 yıl 53 yaş ve mesleğin oturularak yapılması nedeni ile hediyesi olan sağlık sorunları ile uğraşan bir arkadaşınız olarak rica ediyorum kapatırum sağlıklı hoşça ve mutlu kalınız...
|
|
![]() |
|
agahannn
Müdavim Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13-Ağustos-2009 Saat 18:41 |
|
|
|
Cehalet insanı çirkinleştirir.
Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek cevabım vardır. Lakin, lafa bakarım laf mı diye, Adama bakarım adam mı diye MEVLANA |
|
![]() |
|
ZİHNİ EDİZEL
Müdavim Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13-Ağustos-2009 Saat 19:05 |
|
24 yıldır bu meslekteyim..Allah a şükür ekmek yemekteyiz..ama ne SM nede SMM ünvanı peşindeyim.Ben SM yim. ve SM olarak da kalacağım.bundan da memnunum..Ne sınavlara gireceğim nede başka bir yere.
ben sadece meslekte saygı ve kanunların birazda bizden yana çalışmasını istemekteyim..
mesleğin önemini ve meslektaşın değerinin bilinmesinden yanayım..SMM olmuşum olmamışım ne fark eder..
Üstadlarımın dediği gibi 42 yaşından sonra bana verilecek SMM ünvanını ne yapayım..ünvan sahibi olacaklara ve olanlara lafım yok..kimsenin ne ekmeğinde nede başka birşeyinde değilim.ben mesleğime saygı duyulmasını ve bazı kanunların biraz daha iyileştirilmesinden yanayım. Yanlış okumadıysam bir sınava girmek için zaten 600 lira gibi bir para ve sıonav-sınav ve sınavlara girecekmişim. Sınavları veremez isem yine bu ünvanla devam edecekmişim.Haa birde sınavı kazanırsam tekrar oda veya türmob tarafından ruhsat alımı için tekrar veznenin önüne geçeceğim malum..
yok istemem..kalsın..ekmek aslanın ağzından midesine indiği cezaların bizim sırtımıza birer yumruk gibi indiği bu dönemde ben o paraları vermem..veremem..gücüme gider..
zamanında bu ünvanları çıkarmayacaktınız..zamanında bende SM odasının ayrılması için çok araştırma yaptım. çalıştım..ama sonuç alınamaz..alamadım..
neyse..tüm ünvanı olan meslektaşlarıma ve bu mesleğe yeni başlamış veya başlayacak olanlara iyi akşamlar dilerim..
|
|
![]() |
|
izmir
Müdavim Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13-Ağustos-2009 Saat 19:19 |
|
sayın edizel35 size katılıyorum. Ben lisans tamamladım ve bu sınavı bile beklemeden müşavirlik sınavına girdim. yaklaşık 800.- dosya masrafı yaptım. Sınavı verirsem 2-2,5 arasıda ruhsat değiştirmeye istiyorlar.
|
|
|
Ey nefsim! Seni kusursuz görmekten daha büyük bir kusur var mıdır acaba?
|
|
![]() |
|
ZİHNİ EDİZEL
Müdavim Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13-Ağustos-2009 Saat 19:36 |
|
işte buyrun arkadaş daha baştan 800 lira vermiş..nedir bu ?? buna dur diyecek birileri yokmu...???
|
|
|
"allah'ım hakkımda hayırlısı ne ise o olsun.."
|
|
![]() |
|
lamia1980
Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13-Ağustos-2009 Saat 21:16 |
|
sm ya da smmmleri değil de bunları konuşmak lazım.Staj cilesi bir yana bir de yatan paralar varki yüklü miktarlarda.
|
|
![]() |
|
MM Alper ERDOĞAN
Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13-Ağustos-2009 Saat 21:41 |
|
İşi eğitime ve mesleki standartların yükseltilmesi yerine kasalarını doldurmak olan yöneticilerimiz varken ilkokul mezunu olanların bile önü açılır,ben beş yıl okumuşum hem devlete hem aileme bir maliyetim olmuş,sonra sınavlar stajlar vs...
Yazık...çırak olmanın kuralları var ve esnetemezsiniz bunu ama "Mali Müşavir" demeye dili dönmeyen adama bol kepçe Mali Müşavirlik dağıtırsın. Düzenleyen MM Alper ERDOĞAN - 13-Ağustos-2009 Saat 21:42 |
|
![]() |
|
hasan er
Müdavim Üye
Kayıt Tarihi: 02-Ağustos-2006 Konum: Balıkesir Gönderilenler: 1923
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14-Ağustos-2009 Saat 09:44 |
|
Arkadaşlar meslekte kalitenini yükselmesi için ekmeğimizi paylaşmalıyız iyi anlaşan arkadaşlar bir araya gelmeli bürolar birleşmeli bazı branşlarda ihtisaslaşmalıyız.2-3-5-7-9-10 kaç kişi olursa ne kadar kalabalık o kadar güç olacaktır.İş bölümünde okuyan yazan araştıran teftiş veren olarak iş bölümü yapılınca birliğin verdiği güç ve itibarla hem tahsilat artacak ciidileşecek hemde meslek mensubu kaynaklı hatalar bitecektir.Adamın pein vergisini bugün vermeyi unuttu isem cezasını ben ödemeliyim.Hala yapmadığım peşin vergi varsa dün gece gelen bir telefondan sonra bir hasta bir cenaze için başka şehire gitmek zorunda kalabileceksem hala verilmeyen peşin vergiler kalacaktır işlerin yürümesi aksamaması için bürolar birleşmeli ekmek paylaşılmaldır.Ticaret ve üretim devam ettikçe hesap yapan bizlere ihtiyaç var sistemin vazgeçilmez parçalarıyız ama maalesef birbirimizin ekmeğini almaya çalışmaktan bu avantajı nakte çeviremiyoruz.2000 mükellef olan ilçemde 45 büro var korsanlar var bağımlılar var dolabında 100 dosya olan var 60-5-0-45-30-15-5 dosya olanda var 3 kişilik bir ekiple 100 dosyaya sağlıklı hizmet vermek mümkün değil bu durumda olan kdv muhasebeciliği yapıyor defter aylık sonuçlanmıyor kdv verildimi gerisi allah kerim oluyor birikiyor.Temiz çalışmak en geç aylık işlemi sonuçlandırmak isteyen ise eömeğini alamadığı için toptancı arkadaşlarla rekabet edemiyor bürolar bir araya gelirse hizmet kalitesi artacağından nakte dönüştürmek daha kolay olacaktır.Ben senden ucuz yaparım tezi ile karşımızdakini meslekten vazgeçiremeyeceğimize göre aksine saygınlığımızı kaybedeceğimizden birlik beraberlik her zaman daha çok tercih edilmelidir ne dersiniz.
|
|
![]() |
|
R AKBAŞ
Müdavim Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14-Ağustos-2009 Saat 09:48 |
|
BENCE HEPİZMİZ SİYASETE ALET OLUYORUZ.SONUÇTA HEPİMİZ AYNI MESLEĞİ İCRA EDİYORUZ,ÜNVAN BU KADAR ÖNEMLİMİ?
|
|
|
MM RAMAZAN AKBAŞ
|
|
![]() |
|
EZE
Kıdemli Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14-Ağustos-2009 Saat 09:57 |
Serbest muhasebeci malî müşavir olabilmenin özel şartları
Madde 5 - A) Serbest muhasebeci malî müşavir olabilmek için aşağıdaki özel şartlar aranır. a) Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan veya denkliği Yükseköğretim Kurumunca tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olmak veya diğer öğretim kurumlarından lisans seviyesinde mezun olmakla beraber bu fıkrada belirtilen bilim dallarından lisansüstü seviyesinde diploma almış olmak. b) Staj amacıyla serbest muhasebeci malî müşavir veya yeminli malî müşavir yanında iki yıl çalışmış olmak.
c) Serbest muhasebeci malî müşavirlik sınavını kazanmış olmak.
BU KİŞİLER HANGİ ÜNİVERİSTE MEZUNU VE KAÇ YIL MALİ MÜŞAVİR YANINDA STAJ YAPTI..... BURADA 2 TANE TEMEL YANLIŞ VARDIR
1-EĞİTİM ŞARTI
2-STAJ ŞARTI
3568 YASADA BU ŞARTLAR HALA DURURKEN EK MADDEYLE RESMEN HAKSIZ KAZANÇ DAĞITIMI YAPILMAKTADIR....
BÖYLE HAKSZI BİR KAZANÇ BAŞKA HİÇBİR MESLEKTE OLAMAZ İZİN VERİLMEZ....
BİZİM GÖNLÜ DOLU CEBİ BOŞ MESLEKTAŞLARMIZI SAĞOLSUN BOL GÖNÜLDEN SMMM RUHSATI DAĞITMAYA MEYİLLİ MESLEĞİ DİBE VURDURAN KİŞİLER OLARAK TARİHE GEÇECEKELER....
BİR ARKADAŞIN DEDİĞİ GİBİ
''İşi eğitime ve mesleki standartların yükseltilmesi yerine kasalarını doldurmak olan yöneticilerimiz varken ilkokul mezunu olanların bile önü açılır,ben beş yıl okumuşum hem devlete hem aileme bir maliyetim olmuş,sonra sınavlar stajlar vs...
Yazık...çırak olmanın kuralları var ve esnetemezsiniz bunu ama "Mali Müşavir" demeye dili dönmeyen adama bol kepçe Mali Müşavirlik dağıtırsın.''
|
|
![]() |
|
Hakan Temurer
Müdavim Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14-Ağustos-2009 Saat 10:08 |
|
Siz, biz ve ötekiler. Bu tartışma bitmez, kimse de haklı çıkmaz. Bırakın bunları, siz ne derseniz deyin iş olacağına varır, onun için birbirimizi kırmaya değmez.
Herkese kolay gelsin.
|
|
|
Doğruyu bulmak için önce yanlışı bilmek gerekir,
Yanlışı bilmeyen doğruyu bulamaz (Farabi) |
|
![]() |
|
yalıncak
Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14-Ağustos-2009 Saat 10:31 |
|
Ünvanın ne olduğu benim için önemli değil arkadaşlar. Belge sahibi olup da belgesini kiralayan meslek mensubunun ünvanı şu veya bu olmuş neye yarar, ne eğitimi arıyorsunuz bu ayıbı yapanlar karşısında, benim ünvanım "HDAHFKLSDGLKSJGKLSKL" olsa ne olur, olmazsa ne olur.
ÖNEMLİ OLAN MESLEĞİN ETİK KURALLARINA GÖRE HAREKET EDECEK MESLEKTAŞLARIMIZIN ÇOĞALMASI, ünvanı ne olursa olsun..
İNSAN NAMUSUNU KİRAYA VERMEZ..(Belgemiz bana göre NAMUS değerinde.)
|
|
![]() |
|
EZE
Kıdemli Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14-Ağustos-2009 Saat 10:33 |
SONUNA KADAR KATILIYORUM SİZE
|
|
![]() |
|
accountant09
Yeni Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14-Ağustos-2009 Saat 10:36 |
|
ÖNEMLİ OLAN MESLEĞİN ETİK KURALLARINA GÖRE HAREKET EDECEK MESLEKTAŞLARIMIZIN ÇOĞALMASI, ünvanı ne olursa olsun..
İNSAN NAMUSUNU KİRAYA VERMEZ..(Belgemiz bana göre NAMUS değerinde.)
TEBRİK EDERİM SİZİ. OLAY BUDUR İŞTE.
|
|
![]() |
|
orduluserif
Yeni Üye.
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14-Ağustos-2009 Saat 10:42 |
|
bu tartışma yasa çıkmadan omalıydı artık boş.
|
|
![]() |
|
SMMMKT
Müdavim Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14-Ağustos-2009 Saat 10:43 |
|
ne ünvan meraklısıymışsınız yaa!ister sm ol ister smmm ne farkeder sonuçta herkes bu mesleği icra ediyor.Bilgi ünvanla ölçülmez.Sm nin de smmm nin de iyisi de var kötüsü de.Dağdan gelip bağdakini kovmak buna denir.Alacaklar tabi smmm yi.spk bağımsız denetimi lisanslama sınavını kazananlar yapacak deyince ayaklanmasını dava açmasını biliyorsunuz!
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa <1234 13> |
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |