www.mustafagulsen.com - Forum Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası >MEVZUAT FORUMU >STAJYER SORUNLARI FORUMU
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar  Forumu Ara
Site Anasayfası Site Anasayfası  
Ücretsiz Programlar Ücretsiz Programlar  
  SSS SSS  Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Spk Bağımsız Denetim lisansı için

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
obama Açılır Kutu Gör
Yeni Üye.
Yeni Üye.

Gönderilenler: 0
  Alıntı obama Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Spk Bağımsız Denetim lisansı için
    Gönderim Zamanı: 11-Mart-2009 Saat 21:36
IV- Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Lisansı için adayların ;

a) Müflis olmamaları ve yüz kızartıcı bir suçtan mahkum bulunmamaları
b) Sermaye piyasası mevzuatı veya diğer mevzuat uyarınca bağımsız denetim yapma yetkisi iptal edilmiş olan kuruluşlarda yetki iptaline neden olan bağımsız denetim faaliyetlerinde sorumluluklarının tespit edilmemiş olması
c) Faaliyet yetki belgelerinden biri veya birden fazlası iptal edilmiş yahut borsa üyeliği iptal edilmiş işletmelerde iptalde sorumluluğu bulunan kişilerden olmaması
d) Sermaye Piyasası Kanununa muhalefetten dolayı haklarında verilmiş mahkumiyet kararının bulunmaması
e) Sermaye Piyasası Kanununun ilgili maddeleri uyarınca sermaye piyasalarında işlem yapmalarının yasaklanmış olmaması şartlarını sağlamaları gerekmektedir.
www.spklisanslama.net
Yukarı Dön
cumalii Açılır Kutu Gör
Yeni Üye.
Yeni Üye.

Alıntı cumalii Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07-Ağustos-2009 Saat 00:28
SMMM OLACAKLAR BENCE NE KADAR ERKEN DAVRANIRSA BU BELGE İÇİN O KADAR İYİ.
Yukarı Dön
fatihdemirbas Açılır Kutu Gör
Yeni Üye.
Yeni Üye.
Simge

Alıntı fatihdemirbas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11-Ağustos-2009 Saat 11:50
bu belgeyi alsak ne faydası var bize?
Yukarı Dön
hanimaga Açılır Kutu Gör
Yeni Üye.
Yeni Üye.

Alıntı hanimaga Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13-Kasım-2009 Saat 20:00
elbet bi faydası olur sanırım.
Yukarı Dön
fatihdemirbas Açılır Kutu Gör
Yeni Üye.
Yeni Üye.
Simge

Alıntı fatihdemirbas Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19-Kasım-2009 Saat 14:05
sanırım derken..sizde tam bir bilgi sahibi değilsiniz sanırım
Yukarı Dön
mesutvemesut Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 18
  Alıntı mesutvemesut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08-Aralık-2009 Saat 10:27
bu yetkili almak için illa SMMM olmak zorundamıyız... yoksa staj bitmeden de sınava girme hakkımız varmı ?
Devlet ile mükellef arasında köprü görevi gördüğü için daima ayaklar altında olunmasına muhasebe denir..
Yukarı Dön
narims Açılır Kutu Gör
Yeni Üye.
Yeni Üye.

Alıntı narims Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14-Aralık-2009 Saat 23:27

yok hayır, smmm stajyerleri de bu sınava girebiliyor. ama sıkı çalışmak lazım. bağımsız denetim sınavı. detaylı bilgi arayanlara tavsiyem www.spklisanslama.net

Yukarı Dön
deneme1 Açılır Kutu Gör
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Gönderilenler: 725
  Alıntı deneme1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21-Aralık-2009 Saat 15:06

KPMG, Turkcell'i Deloitte'a kaptırdı

21.12.2009 | Finans Servisi | Haber

Bağımsız denetimde rotasyon zorunluluğu nedeniyle, dört büyük denetçiden KPMG, en büyük müşterilerinden olan Turkcell'i kaybetti. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından getirilen bağımsız denetim şirketlerinde 7 hesap döneminde bir bağımsız denetim şirketinin değiştirilmesi (rotasyon) uygulamasının ardından, birçok büyük denetim şirketinin müşterilerini birbirine kaptırması bekleniyordu. Bu zorunluluğa uyan Turkcell de Akis Bağımsız Denetim (KPMG'nin Türkiye'deki kuruluşu) ile bağımsız denetim sözleşmesini feshederek, bir diğer büyük denetçi olan DRT Bağımsız Denetim (Deloitte Touche Tohmatsu'nun Türkiye'deki kuruluşu) ile sözleşme imzaladı.
Böylece Deloitte, KPMG'den rotasyon tebliğinin yayımlanmasından sonraki ikinci büyük transferi gerçekleştirmiş oldu. Turkcell'den önce KPMG'den transfer edilen diğer büyük müşteri de Garanti Bankası olmuş, Deloitte Garanti'nin yanında PwC'dan da Aksigorta'yı rotasyon kapsamında transfer etmişti.

Deloitte kayıplara hazırlanıyor
Fakat Deloitte'un bu hızlı transferlerine karşılık, rotasyon uygulamasında en fazla müşteri kaybedecek denetçilerden biri olacağı da biliniyor. Denetlediği toplam 28 şirketi kaybetmesi beklenen Deloitte'un kaybedeceği büyük müşterileri arasında Anadolu Hayat Emeklilik, Ereğli Demir-Çelik, Fenerbahçe Sportif A.Ş., Halkbank ve İş Bankası gibi devler var. Deloitte geçtiğimiz günlerde Aygaz'ı Güney Bağımsız Denetim'e (Ernst&Young), İş Bankası'nı ise Garanti Bankası ve Turkcell'i transfer ettiği Akis'e (KPMG) kaptırmıştı.

REKABET DELOITTE MERKEZİNDE KIZIŞIYOR
Şirket
Eski Denetçi
Yeni Denetçi
Garanti Bankası
Akis (KPMG)
DRT (Deloitte&Touch)
Aksigorta
Başaran Nas (PwC)
DRT (Deloitte&Touch)
Turkcell
Akis (KPMG)