![]() |
Spk Bağımsız Denetim lisansı için |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |||||||||||||||||||||
obama
Yeni Üye.
|
Alıntı Cevapla
Konu: Spk Bağımsız Denetim lisansı içinGönderim Zamanı: 11-Mart-2009 Saat 21:36 |
||||||||||||||||||||
|
IV- Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Lisansı için adayların ;
a) Müflis olmamaları ve yüz kızartıcı bir suçtan mahkum bulunmamaları b) Sermaye piyasası mevzuatı veya diğer mevzuat uyarınca bağımsız denetim yapma yetkisi iptal edilmiş olan kuruluşlarda yetki iptaline neden olan bağımsız denetim faaliyetlerinde sorumluluklarının tespit edilmemiş olması c) Faaliyet yetki belgelerinden biri veya birden fazlası iptal edilmiş yahut borsa üyeliği iptal edilmiş işletmelerde iptalde sorumluluğu bulunan kişilerden olmaması d) Sermaye Piyasası Kanununa muhalefetten dolayı haklarında verilmiş mahkumiyet kararının bulunmaması e) Sermaye Piyasası Kanunu |
|||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||
cumalii
Yeni Üye.
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07-Ağustos-2009 Saat 00:28 |
||||||||||||||||||||
|
SMMM OLACAKLAR BENCE NE KADAR ERKEN DAVRANIRSA BU BELGE İÇİN O KADAR İYİ.
|
|||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||
fatihdemirbas
Yeni Üye.
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11-Ağustos-2009 Saat 11:50 |
||||||||||||||||||||
|
bu belgeyi alsak ne faydası var bize?
|
|||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||
hanimaga
Yeni Üye.
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13-Kasım-2009 Saat 20:00 |
||||||||||||||||||||
|
elbet bi faydası olur sanırım.
|
|||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||
fatihdemirbas
Yeni Üye.
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19-Kasım-2009 Saat 14:05 |
||||||||||||||||||||
|
sanırım derken..sizde tam bir bilgi sahibi değilsiniz sanırım
|
|||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||
mesutvemesut
Yeni Üye
Kayıt Tarihi: 08-Aralık-2009 Konum: Dünyada bir hiç Gönderilenler: 18
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08-Aralık-2009 Saat 10:27 |
||||||||||||||||||||
|
bu yetkili almak için illa SMMM olmak zorundamıyız... yoksa staj bitmeden de sınava girme hakkımız varmı ?
|
|||||||||||||||||||||
|
Devlet ile mükellef arasında köprü görevi gördüğü için daima ayaklar altında olunmasına muhasebe denir..
|
|||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||
narims
Yeni Üye.
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14-Aralık-2009 Saat 23:27 |
||||||||||||||||||||
|
yok hayır, smmm stajyerleri de bu sınava girebiliyor. ama sıkı çalışmak lazım. bağımsız denetim sınavı. detaylı bilgi arayanlara tavsiyem www.spklisanslama.net |
|||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||
deneme1
Müdavim Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21-Aralık-2009 Saat 15:06 |
||||||||||||||||||||
KPMG, Turkcell'i Deloitte'a kaptırdı21.12.2009 | Finans Servisi | Haber
Bağımsız denetimde rotasyon zorunluluğu nedeniyle, dört büyük denetçiden KPMG, en büyük müşterilerinden olan Turkcell'i kaybetti. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından getirilen bağımsız denetim şirketlerinde 7 hesap döneminde bir bağımsız denetim şirketinin değiştirilmesi (rotasyon) uygulamasının ardından, birçok büyük denetim şirketinin müşterilerini birbirine kaptırması bekleniyordu. Bu zorunluluğa uyan Turkcell de Akis Bağımsız Denetim (KPMG'nin Türkiye'deki kuruluşu) ile bağımsız denetim sözleşmesini feshederek, bir diğer büyük denetçi olan DRT Bağımsız Denetim (Deloitte Touche Tohmatsu'nun Türkiye'deki kuruluşu) ile sözleşme imzaladı.
Böylece Deloitte, KPMG'den rotasyon tebliğinin yayımlanmasından sonraki ikinci büyük transferi gerçekleştirmiş oldu. Turkcell'den önce KPMG'den transfer edilen diğer büyük müşteri de Garanti Bankası olmuş, Deloitte Garanti'nin yanında PwC'dan da Aksigorta'yı rotasyon kapsamında transfer etmişti.
Deloitte kayıplara hazırlanıyor
Fakat Deloitte'un bu hızlı transferlerine karşılık, rotasyon uygulamasında en fazla müşteri kaybedecek denetçilerden biri olacağı da biliniyor. Denetlediği toplam 28 şirketi kaybetmesi beklenen Deloitte'un kaybedeceği büyük müşterileri arasında Anadolu Hayat Emeklilik, Ereğli Demir-Çelik, Fenerbahçe Sportif A.Ş., Halkbank ve İş Bankası gibi devler var. Deloitte geçtiğimiz günlerde Aygaz'ı Güney Bağımsız Denetim'e (Ernst&Young), İş Bankası'nı ise Garanti Bankası ve Turkcell'i transfer ettiği Akis'e (KPMG) kaptırmıştı.
|
|||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||
Yanıt Yaz
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |