www.mustafagulsen.com - Forum Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası >MEVZUAT FORUMU >SGK ve VERGi MEVZUATI
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar  Forumu Ara
Site Anasayfası Site Anasayfası  
Ücretsiz Programlar Ücretsiz Programlar  
  SSS SSS  Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

AGİ EKSIK GÜNLER YANLIŞ HESAPLANIYOR

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nedim Özbay Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 163
  Alıntı Nedim Özbay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: AGİ EKSIK GÜNLER YANLIŞ HESAPLANIYOR
    Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2008 Saat 11:53
  Arkadaşlar AGİ proğramı hazırlayıp gönderenlerin eline sağlık ama eksik çalışma olunca doğru hesaplama yapıp yapmadığını kontrol ettinizmi ? Agi tutarını hesaplarken alacağı Agi tutarını / 30 * çalıştığı gün yapılıyor ama böyle olunca sonuç yanlış oluyor yapan arkadaşlar bidaha gözden geçirseler iyi olur dedim hepinize kolay gelsin iyi çalışmaları
Yukarı Dön
Recep Pehlivan Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 420
  Alıntı Recep Pehlivan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2008 Saat 12:05
AGİ gün değil ay olaral dikkate alınıyor. eksik günde olsa aylık hesaplanıyor. proğramda sorun olmadığını düşünüyorum.
Ya öğreten, ya öğrenen, ya dinleyen ya da ilmi seven ol. Fakat sakın beşincisi olma; (bunların dışında kalırsan) helâk olursun.
Yukarı Dön
turku Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 396
  Alıntı turku Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2008 Saat 12:15
NASIL YANİ AT İÇERİSİNDE EKSİK TE ÇALIŞMIŞ OLSA TAM MI GÖSTERİLECEK
turku123
Yukarı Dön
hasanvolkan Açılır Kutu Gör
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Simge

Gönderilenler: 3195
  Alıntı hasanvolkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2008 Saat 12:24
Agi tutarı değişmez. Sadece eğer işçi için hesaplanan gelir vergisi agi'den düşük ise işçiye hesaplanan gelir vergisi kadar ödeme yapılır. Yani işçiye ödenen agi tutarı hesaplanan gelir vergisi tutarını geçemez.
<<HaYaT>> Umudum Kendimde...

http://muhasebeselhavadisler.blogspot.com
Yukarı Dön
hasanca Açılır Kutu Gör
Yeni Üye.
Yeni Üye.

Gönderilenler: 8
  Alıntı hasanca Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2008 Saat 12:55
arkadaşlar programın biri gayat güzel fakat 5 çocuğa göre yapılmış 7 çocuğu olan var programı kullanamıyorum
Yukarı Dön
yesimnergiz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 42
  Alıntı yesimnergiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2008 Saat 13:15
şimdi benim işçilerim  16 ocakta girdi biri 61,60 diğeri 45,63 agi alacak normalde ama ocak aytı 16 gün çalıştılar 16 günlük gelir vergisi 82,74 ytl yapıyor progam kendi kendine her iki işçiyede aynı miktarda veriyor gelir vergisini ikiye bölüyor sizce doğrumu
agi de 16 günlük hesaplanmayacakmı

sıra banada gelecek!
Yukarı Dön
SmFatma Açılır Kutu Gör
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Simge

Gönderilenler: 2319
  Alıntı SmFatma Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2008 Saat 13:19
hatalı arkadaşlar işçi 1 gün çalışsa bile tam 30 dan alıyor aylık muhatasar beyan verenler şu ana kadar sorunla karşılaştı şu an bende muhtasar yapıyorum ve 1 gün çalışanı 30 gün üzerinden hesapladı ve elle düzelttim çünkü muhtasar beyanını yaparken hatalı diyor ve beyannameyi kabul etmiyor bilginiz olsun
Yukarı Dön
yesimnergiz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 42
  Alıntı yesimnergiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2008 Saat 13:21
yani bnede 16 günlük mü hesaplayıp yazacağım anlamadım ben daha yeni vereceğimde
sıra banada gelecek!
Yukarı Dön
SmFatma Açılır Kutu Gör
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Simge

Gönderilenler: 2319
  Alıntı SmFatma Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2008 Saat 13:21
söylemeyi unuttum eğer dediğinzi gibi yapar gönderirseniz hemen vergi dairesi vergi ziyaı cezası gönderiyor geçen başımıza geldi lütfen beyanlarınızı yaparken tam günden değil çalıştığı günden hesaplayarak yapın anında vergi dairesi tespit etti hatayı
Yukarı Dön
turku Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 396
  Alıntı turku Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2008 Saat 13:36
BEN AGİ TUTARINI 30 A BÖLÜYORUM SONRA ÇALIŞTIĞI GÜNE ÇARPIYORUM YALNIŞMI YAPIYORUMM
turku123
Yukarı Dön
hasanvolkan Açılır Kutu Gör
Müdavim Üye
Müdavim Üye
Simge

Gönderilenler: 3195
  Alıntı hasanvolkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2008 Saat 13:41
Orjinalini yazan: turku

BEN AGİ TUTARINI 30 A BÖLÜYORUM SONRA ÇALIŞTIĞI GÜNE ÇARPIYORUM YALNIŞMI YAPIYORUMM

Orjinalini yazan: hasanvolkan

Fatih bey estağfurallah.

Çalışmayan eşi ve bir çocuğu bulunan birisi için beraber örnek yapalım.

İşçinin Kendisi İçin : % 50
İşçinin Eşi İçin       : % 10
İşçinin Çocuğu İçin: % 7,5
-------------------------------------
Toplam               : % 67,5 (Asgari Geçim İndirim Oranı)

608,40 x 12 : 7.300,80.YTL (Yıllık Brüt Asgari Ücret Tutarı) 

7.300,80 x % 67,5 : 4.928,04.YTL (Asgari Geçim İndirimine Esas Tutar)

4.928,04 x % 15 : 739,21.YTL (Asgari Geçim İndiriminin Yıllık Tutarı)

739,21 / 12 ay : 61,60.YTL (Asgari Geçim İndiriminin Aylık Tutarı) Her ay bu kadar indirim alacak.

-Bu işçi asgari ücretten çalışıyor olsun ve Ocak ayında 30 gün çalışmış olsun.

Brüt Ücreti             : 608,40
Tevkifat Matrahı      : 517,14
Hes.Gelir Vergisi      :   77,57
Mahsup Edilece Agi :   61,60
Ödenecek G.Vergisi :  15,97

Buradan anlaşılacağı üzere işveren işçiye mahsup edilen 61,60.Ytl tutarındaki asgari geçim indirimini maaşıyla birlikte ödeyecek.

- Aynı işçi Mart ayında 10 gün çalışmış olsun.

Brüt Ücreti             : 202,80
Tevkifat Matrahı      : 172,38
Hes.Gelir Vergisi      :   25,86
Mahsup Edilece Agi :   61,60
Ödenecek G.Vergisi :    0,00

Gelirin kısmî döneme ait olması halinde, ay kesirleri tam ay sayılmak suretiyle bu süreye isabet eden indirim tutarları esas alınacağından hesaplanan yıllık tutarın 1/12’si olan                (739,21 / 12 ay ) 61,60 YTL’si Mart ayına ait gelir vergisi tutarından (25,86 YTL) mahsup edilecektir.

Asgari geçim indirimi tutarı, hesaplanan gelir vergisi tutarından fazla olamayacağından bu ücretli, asgari geçim indiriminden 61,60 YTL yerine gelir vergisi tutarı olan 25,86 YTL kadar yararlanacak olup mahsup edilecek kısmın fazla olması nedeniyle iade yapılmayacaktır.

Buna göre, işveren mahsup edilen asgari geçim indirimi tutarı kadar yani 25,86 YTL ücretliye daha fazla ödeme yapacaktır.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Not: Hata ve unutma müstesnadır...   
<<HaYaT>> Umudum Kendimde...

http://muhasebeselhavadisler.blogspot.com
Yukarı Dön
birel Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 197
  Alıntı birel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2008 Saat 13:47
AGİ hesaplaması çalıştığı günle orantılı değil.Yani agi/30*çalıştığı gün förmülü yanlış.
aylık hesaplanan agi ile çalıştığı gün üzerinden hesaplanan bordrodaki gelir vergisi karşılaştırılıyor sadece.hangisi düşük ise o işçiye ödeniyor ve stopajdan mahsup ediliyor.
DÜN TARİH OLDU, YARIN İSE BİR SIR, YA BUGÜN!...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Yeni Sayfa 2