![]() |
AGİ EKSIK GÜNLER YANLIŞ HESAPLANIYOR |
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Yazar | ||
Nedim Özbay
Kıdemli Üye
|
Alıntı Cevapla
Konu: AGİ EKSIK GÜNLER YANLIŞ HESAPLANIYORGönderim Zamanı: 02-Nisan-2008 Saat 11:53 |
|
|
Arkadaşlar AGİ proğramı hazırlayıp gönderenlerin eline sağlık ama eksik çalışma olunca doğru hesaplama yapıp yapmadığını kontrol ettinizmi ? Agi tutarını hesaplarken alacağı Agi tutarını / 30 * çalıştığı gün yapılıyor ama böyle olunca sonuç yanlış oluyor yapan arkadaşlar bidaha gözden geçirseler iyi olur dedim hepinize kolay gelsin iyi çalışmaları
|
||
![]() |
||
Recep Pehlivan
Kıdemli Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2008 Saat 12:05 |
|
|
AGİ gün değil ay olaral dikkate alınıyor. eksik günde olsa aylık hesaplanıyor. proğramda sorun olmadığını düşünüyorum.
|
||
|
Ya öğreten, ya öğrenen, ya dinleyen ya da ilmi seven ol. Fakat sakın beşincisi olma; (bunların dışında kalırsan) helâk olursun.
|
||
![]() |
||
turku
Kıdemli Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2008 Saat 12:15 |
|
|
NASIL YANİ AT İÇERİSİNDE EKSİK TE ÇALIŞMIŞ OLSA TAM MI GÖSTERİLECEK
|
||
|
turku123
|
||
![]() |
||
hasanvolkan
Müdavim Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2008 Saat 12:24 |
|
|
Agi tutarı değişmez. Sadece eğer işçi için hesaplanan gelir vergisi agi'den düşük ise işçiye hesaplanan gelir vergisi kadar ödeme yapılır. Yani işçiye ödenen agi tutarı hesaplanan gelir vergisi tutarını geçemez.
|
||
|
<<HaYaT>> Umudum Kendimde...
http://muhasebeselhavadisler.blogspot.com |
||
![]() |
||
hasanca
Yeni Üye.
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2008 Saat 12:55 |
|
|
arkadaşlar programın biri gayat güzel fakat 5 çocuğa göre yapılmış 7 çocuğu olan var programı kullanamıyorum
|
||
![]() |
||
yesimnergiz
Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2008 Saat 13:15 |
|
|
şimdi benim işçilerim 16 ocakta girdi biri 61,60 diğeri 45,63 agi alacak normalde ama ocak aytı 16 gün çalıştılar 16 günlük gelir vergisi 82,74 ytl yapıyor progam kendi kendine her iki işçiyede aynı miktarda veriyor gelir vergisini ikiye bölüyor sizce doğrumu
agi de 16 günlük hesaplanmayacakmı
|
||
|
sıra banada gelecek!
|
||
![]() |
||
SmFatma
Müdavim Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2008 Saat 13:19 |
|
|
hatalı arkadaşlar işçi 1 gün çalışsa bile tam 30 dan alıyor aylık muhatasar beyan verenler şu ana kadar sorunla karşılaştı şu an bende muhtasar yapıyorum ve 1 gün çalışanı 30 gün üzerinden hesapladı ve elle düzelttim çünkü muhtasar beyanını yaparken hatalı diyor ve beyannameyi kabul etmiyor bilginiz olsun
|
||
![]() |
||
yesimnergiz
Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2008 Saat 13:21 |
|
|
yani bnede 16 günlük mü hesaplayıp yazacağım anlamadım ben daha yeni vereceğimde
|
||
|
sıra banada gelecek!
|
||
![]() |
||
SmFatma
Müdavim Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2008 Saat 13:21 |
|
|
söylemeyi unuttum eğer dediğinzi gibi yapar gönderirseniz hemen vergi dairesi vergi ziyaı cezası gönderiyor geçen başımıza geldi lütfen beyanlarınızı yaparken tam günden değil çalıştığı günden hesaplayarak yapın anında vergi dairesi tespit etti hatayı
|
||
![]() |
||
turku
Kıdemli Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2008 Saat 13:36 |
|
|
BEN AGİ TUTARINI 30 A BÖLÜYORUM SONRA ÇALIŞTIĞI GÜNE ÇARPIYORUM YALNIŞMI YAPIYORUMM
|
||
|
turku123
|
||
![]() |
||
hasanvolkan
Müdavim Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2008 Saat 13:41 |
|
|
||
|
<<HaYaT>> Umudum Kendimde...
http://muhasebeselhavadisler.blogspot.com |
||
![]() |
||
birel
Kıdemli Üye
|
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2008 Saat 13:47 |
|
|
AGİ hesaplaması çalıştığı günle orantılı değil.Yani agi/30*çalıştığı gün förmülü yanlış.
aylık hesaplanan agi ile çalıştığı gün üzerinden hesaplanan bordrodaki gelir vergisi karşılaştırılıyor sadece.hangisi düşük ise o işçiye ödeniyor ve stopajdan mahsup ediliyor.
|
||
|
DÜN TARİH OLDU, YARIN İSE BİR SIR, YA BUGÜN!...
|
||
![]() |
||
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |